Εγγραφές μαθητών/τριων στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2024-2025!

Σας ενημερώνουμε ότι για το σχολικό έτος 2024-2025  οι αιτήσεις εγγραφών στο Νηπιαγωγείο θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2024. Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του/της Διευθυντή/ντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2024-25, μαθητές/τριες γεννημένοι/ες το 2020. Η εγγραφή των προνηπίων στο δεύτερο έτος του Νηπιαγωγείου (δηλαδή παιδιά που φοιτούσαν την προηγούμενη χρονιά ως προνήπια και την επόμενη ως νήπια) γίνεται αυτεπάγγελτα και όσοι γονείς επιθυμούν να φοιτήσουν τα παιδιά τους στο προαιρετικό ολοήμερο τμήμα θα πρέπει να καταθέσουν τη σχετική αίτηση στο νηπιαγωγείο.

Σύμφωνα με το άρθρο 1 της υπ’ αρ. πρωτ. 53128/Δ1/8-5-2020 (Β΄ 1767) ΚΥΑ, των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Επικρατείας αρμόδιο για θέματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής παιδείας γίνονται μέσω της ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης  (gov.gr) με υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής.

Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες για το Νηπιαγωγείο που ανήκει το νήπιο-προνήπιο, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://proti-eggrafi.services.gov.gr

Σχολική Περιφέρεια του 8ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων

Η σχολική περιφέρεια της σχολικής μονάδας περιλαμβάνει τον οικισμό του Κάστρου των Ιωάννινων και την περιοχή, που οριοθετείται από τις οδούς: Γιοσέφ Ελιγιά (μονοί αριθμοί), Καλλάρη, Ανεξαρτησίας (ζυγοί αριθμοί έως τη συμβολή με Φιλικής Εταιρείας), Φιλικής Εταιρείας (ζυγοί αριθμοί), Περιοχή Μάτσικας, Πλατεία Μαβίλη, Διονυσίου Φιλοσόφου.

Δικαιολογητικά εγγραφής

που χρειάζεται να προσκομίσετε στο σχολείο πλέον της ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής

  • Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, Α.Δ.Υ.Μ.
  • Βιβλιάριο Υγείας, του μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια
  • Βεβαίωση από ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία, εφόσον υπάρχει, σε περιπτώσεις μαθητών/τριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Επισημαίνεται ότι η γνωμάτευση αυτή δεν αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής του μαθητή/τριας στο Νηπιαγωγείο, διευκολύνει όμως την οργάνωση για την υποστήριξη μαθητών με ΕΕΑ.
  • Αίτηση εγγραφής για το προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα ή/και το τμήμα πρόωρης υποδοχής και για το Αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Ολοημέρου Νηπιαγωγείου   (συμπληρώνεται στο νηπιαγωγείο)
  • Βεβαίωση Φοίτησης από τον Διευθυντή  του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, για την περίπτωση που υπάρχει άλλο τέκνο που φοιτά ήδη στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων.
  • Έγγραφη συναίνεση ετέρου γονέα/κηδεμόνα με υπεύθυνη δήλωσή του.

Στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής των Νηπιαγωγείων του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου εγγράφονται οι μαθητές/τριες κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους. Οι Διευθυντές/ντριες και οι Προϊστάμενοι/νες των Νηπιαγωγείων κάνουν δεκτές όλες ανεξαιρέτως τις αιτήσεις των γονέων/κηδεμόνων για φοίτηση των μαθητών/τριών στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα, χωρίς προϋποθέσεις. Στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα νηπία/προνήπια που είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα και ο χρόνος προσέλευσης στο συγκεκριμένο τμήμα είναι 7:45-8:00 π.μ. Η αποχώρηση των μαθητών/τριών του Προαιρετικού Ολοήμερου Προγράμματος πραγματοποιείται στις 16:00 μ.μ. σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου και στις 17:30 μ.μ. για το Αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Ολοήμερου Νηπιαγωγείου.

Πρόωρη αποχώρηση νηπίων/προνηπίων από το Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν προβλέπεται

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Η προσέλευση των γονέων/κηδεμόνων στο νηπιαγωγείο  για την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών θα γίνεται με ραντεβού, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας (2651032076) με τη σχολική μονάδα στο χρονικό διάστημα από τις 1-20 Μαρτίου 2024.

Η εγκύκλιος αναλυτικά:

Νηπιαγωγεία Εγγραφές